Hoe werkt het?

MedCos is een Nederlands bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling en verkoop van hoogwaardig cosmetische apparatuur.

De MedCos IPL SHR High Energy New is een doorontwikkeld, veilig en technisch hoogwaardig IPL (Intense Pulsed Light) en SHR (Super Hair Removal) apparaat dat werkt op basis van zichtbaar, hoog energetisch gepulseerd licht dat op de huid wordt gericht. Door middel van dit gepulseerde licht kunnen verschillende indicaties zoals ongewenste haargroei, couperose, spider naevi, huidveroudering, acne en pigmentatie effectief behandeld worden.
Door de diverse formaten van de diafragma’s (behandelkoppen), definitief ontharen tot 12 cm2, is een zeer korte behandeltijd gewaarborgd. Ook zijn de diafragma’s gekoeld middels peltier koeling waardoor de behandeling zeer comfortabel aanvoelt.

Behandelindicaties:

IPL Ontharen

Meest gestelde vragen ontharen

Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam worden behandeld. Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker. Blonde, rode en grijze haren bevatten nauwelijks pigment en zijn derhalve vaak niet te behandelen. Mensen met een donker getinte huid (huidtype VI) kunnen niet behandeld worden wegens het te hoge pigment gehalte in de huid.

De duur van de behandeling is afhankelijk van het oppervlak dat behandeld moet worden. Elke lichtflits met de MedCos IPL behandelt een gebied van 5 centimeter lang en 2 centimeter breed. Hierdoor is de behandeltijd veel korter dan met andere IPL methoden. Oksels zijn in 5 minuten klaar.

Bij IPL, als de lichtflits op de huid afgegeven wordt kan men een prikkeling/ tikje voelen, vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen de huid slaat, maar is voor iedereen goed te doen. Bij SHR is het energieniveau lager waardoor de klant minder voelt.

De getroffen haren zitten los in de haarschacht en blijven daar nog enige dagen tot weken op hun plek. Je zou dus kunnen denken dat de behandeling niets heeft uitgericht. Het duurt even voordat de opperhuid de restjes eruit gewerkt heeft en dat het resultaat zichtbaar wordt. Na enkele behandelingen ziet men vaak een ‘zebra patroon’ ontstaan van gebieden waar nog haren groeien en waar deze vernietigd zijn.

Bij een behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase verkeren. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn 8 á 10 behandelingen nodig voor een bevredigend eindresultaat, een haarreductie van 80% tot 90%. Het advies is elk jaar 1 à 2 onderhoudsbehandelingen te ondergaan om het resultaat optimaal te houden, omdat er altijd enkele haartjes na een lange rustperiode weer in de groeifase zullen komen.

Je dient altijd de aangegeven behandelperiodiek aan te houden. Zeker in de basis is het van groot belang dat hier niet van afgeweken wordt. Wanneer je de basis niet goed legt bestaat de kans dat er meer behandelingen noodzakelijk zijn dan gemiddeld i.v.m. de haargroeicycli.

Waxen, epileren, harsen en een ontharingscrème gebruiken mogen allen niet gedurende de gehele behandelkuur. Dit mag tevens niet vlak voor de start van de behandelkuur, hier dient minimaal 6 weken tussen te zitten alvorens je start met de IPL behandelingen.

Scheren mag uiteraard wel en je dient jezelf ook, liefst 24-48 uur, voor de behandeling te scheren. Indien niet geschoren, komt er een bedrag van €15,50 bij omdat dit dan door Dermatotaal gedaan moet worden.