Acne is een ontstekingsziekte van de talgklieren van de huid. Het kan allerlei oorzaken hebben, namelijk erfelijkheid, hormonen en talgproductie. Acne kan als cosmetisch storend worden ervaren. Heb jij ook last van acne en wil je graag dat je huid verbetert? Dan biedt de MedCos IPL-methode de uitkomst. Na een IPL acne behandeling is de huid een stuk rustiger en tevens een stuk minder rood. Je kan dus zichtbaar resultaat verwachten.

De behandeling

Het licht van de MedCos IPL vernietigt de bacterie P. Acnes waardoor de huid tot rust komt en de acne zienderogen vermindert.

Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode van ongeveer 2 weken. Afhankelijk van de ernst van de acne bepaalt de behandelaar bij aanvang of de kuur toepasbaar is en hoeveel behandelingen er nodig zijn met de meest optimale frequentie. Dit kan ook vaker dan 1 keer per 2 weken zijn. Doorgaans is een kuur van 8 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Let wel: de huid zal tot rust komen en er zienderogen beter uitzien, maar acne komt vaak van binnenuit en/of heeft hormonale oorzaken, waardoor het probleem altijd terug kan komen.

TIP: Vervolg deze behandeling met de acne behandelingen (specialisatie Dermatotaal) en Pro Power Peel behandelingen.

*IPL/SHR-behandelingen zijn niet toepasbaar bij mensen met een negroïde huid.

Acne (gemiddeld 6-8 behandelingen nodig) Details Prijs
Gelaat €79,00
Wangen (incl. jukbeenlijn) €59,00
Nek / Hals €119,00
Schouders / Rug €119,00
Rug uitgebreid €159,00

Meest gestelde vragen acne

Acne is een huidaandoening waar vrijwel iedereen in de puberteit last van krijgt. Maar ook volwassenen kunnen er nog last van hebben. Acne is een chronisch ontstekingsproces van het haarzakje-talgkliersysteem dat wordt beïnvloed door o.a. hormonale factoren. Meestal komt acne in het gelaat, de hals en nek voor. Bij meer uitgebreide vormen zijn ook de borst, rug en schouders aangedaan.

Onder invloed van hormonen ondergaat de huid allerlei veranderingen, waardoor de talgklieren groter worden en meer huidsmeer produceren. Bovendien wordt de talg wat dikker van samenstelling, waardoor deze moeilijker naar de huid kan worden afgevoerd. Dit alles kan leiden tot het verstopt raken van de talgklieren. Daarnaast zetten bepaalde bacteriën (met name de bacterie P. Acnes) die zich in de talgklier bevinden, de talg om in vrije vetzuren, die door de wand van de verstopte talgklier heendringen en een ontsteking kunnen veroorzaken.

Het gepulseerde licht wordt door de huid opgenomen en omgezet in warmte. Door deze warmte wordt de bacterie P. Acnes vernietigd.

Alleen actieve, niet ontstoken acne kan worden behandeld met de MedCos® IPL SHR. Oude acne littekens zullen niet verdwijnen. Mensen met een donker getinte huid, of zongebruinde huid kunnen niet behandeld worden.

De ontstane warmte tijdens de behandeling is vergelijkbaar met een prikkeling/tikje op de huid. Gewoonlijk is de behandeling voor iedereen goed te doen.

Voor een acne behandeling zijn gemiddeld 6 tot 8 behandelingen noodzakelijk.

Afhankelijk van de ernst van de acne, wordt bij aanvang bepaald welke frequentie het meest optimale resultaat geeft. Gemiddeld ligt er een periode van 2 weken tussen opeenvolgende behandelingen. (Dit kan ook vaker zijn) Om het effect optimaal te houden, is het advies om iedere 1 tot 3 maanden een vervolg/onderhoudsbehandeling te doen.