Heeft u last van verwijde, rode bloedvaatjes in het gezicht of op uw benen? De MedCos IPL couperose methode pakt vele vormen van couperose en spider naevi aan. Het hoogenergetische licht van de MedCos IPL ‘verwijdert’ de storende verwijde bloedvaatjes.

De behandeling

De rode bloedcellen in de vaatjes absorberen het licht en leiden dit vervolgens naar de wanden van de vaatjes. Daar wordt de lichtenergie omgezet in warmte-energie en worden de vaatjes door selectieve verhitting geraakt. Hierdoor verdwijnen / vervagen de verwijde bloedvaatjes. De behandelde vaatjes worden in de meeste gevallen eerst donkerder, waardoor het lijkt of de couperose erger is geworden. Dit is echter een goed teken: het betekent dat de vaatjes zijn geraakt en dat de couperose of spider naevi zal verdwijnen.

Gemiddeld zijn tussen de 3 en 5 behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat. Tussen de opeenvolgende behandelingen ligt een periode van 2-4 weken.

*IPL/SHR-behandelingen zijn niet toepasbaar bij mensen met een negroïde huid.

Spider Naevi (gemiddeld 3-5 behandelingen nodig) Details Prijs
Gelaat €99,00
Neus €39,00
Lichaam / Ledematen €129,00

Meest gestelde vragen couperose en spider naevi

Couperose/Spider naevi zijn uitgezette en verwijde bloedvaatjes. De meest voorkomende locaties voor couperose zijn het gelaat, de wangen en de neus. Bij Spider naevi zijn dit de bovenbenen. Het komt veel voor, veelal bij mensen die veel buiten werken en dus blootstaan aan diverse weersomstandigheden. Ook is er een familiaire belasting, waarbij de sterkte of zwakte van de vaatwand bepalend is voor het ontstaan van couperose/Spider naevi. Couperose/Spider naevi is volkomen onschuldig, echter soms kan het klachten geven. Zo kan het gezicht rood aanlopen bij de overgang van een koude naar een warme omgeving, wat kan samengaan met een onaangenaam warmtegevoel. Op dit moment is het nog niet mogelijk om couperose/Spider naevi te voorkomen.

De MedCos IPL SHR geeft in korte flitsen hoog energetisch licht dat op de huid wordt gericht. Dit licht wordt door het bloed in de uitgezette adertjes geabsorbeerd en naar de wanden van de vaatjes geleid. Door selectieve verhitting worden de uitgezette adertjes uitgeschakeld, zonder dat de verdere huidstructuur wordt beschadigd.

Ideaal is het als de huid licht van kleur is. Mensen met een donker getinte huid, of een erg zongebruinde huid kunnen niet behandeld worden. Het vele pigment remt het licht, zodat dit niet
diep genoeg kan doordringen naar de vaatjes.

De ontstane warmte tijdens de behandeling is vergelijkbaar met zonnebrand. De behandeling is voor iedereen goed te doen.

Doorgaans is er na 2 behandelingen al een forse verbetering te zien. Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig.

Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode van 1-2 weken.