Met de Medcos IPL SHR kunnen enkele vormen van pigmentatie zeer effectief en veilig behandeld worden. Pigmentvlekken absorberen de energie van het licht. Hierdoor wordt het pigment kapot gemaakt en valt het in kleine stukjes uiteen, waarna het lichaam in staat is de minuscule deeltjes uit het lichaam te verwijderen. Hierdoor verdwijnt of vervaagt de pigmentvlek.

De behandeling

De storende pigmentvlekken worden verwijderd door het gepulseerde licht dat middels een filter van 520 NM (nanometer) wordt overgebracht op de te behandelen locatie. Na iedere behandeling zal je resultaat zien.

Gemiddeld zijn er 1-4 behandelingen nodig.

TIP: Combineer deze behandeling met Pro Power Peel en ervaar het optimale resultaat! Dit kan niet gelijktijdig, maar wel voor en/of na deze behandeling.

*IPL/SHR-behandelingen zijn niet toepasbaar bij mensen met een negroïde huid.

Pigmentatie (gemiddeld 1-4 behandelingen nodig) Details Prijs
Gelaat €119,00
Voorhoofd of wangen €79,00
Decolleté €79,00
Gelaat en decolleté €169,00
Handen €79,00

Meest gestelde vragen pigmentatie

De MedCos IPL SHR geeft in korte flitsen hoog energetisch licht dat op de huid wordt gericht. Dit licht wordt door het pigment geabsorbeerd. Door deze selectieve verhitting wordt de pigmentvlek geraakt, zonder dat de verdere huidstructuur wordt beschadigd.

U kunt in aanmerking komen voor een pigmentatie behandeling bij goedaardige gepigmenteerde aandoeningen, deze zijn gerelateerd aan zonlicht:

  • Hyperpigmentatie (pigmentvlek);
  • Lentigines (bruine vlekken, vaak over gehele lichaam, iets groter dan sproetjes);
  • Epheliden (sproetjes)(zonnevlekjes);
  • Poikiloderma van civatte (pigmentstoornis in combinatie met zonneschade en verouderingsverschijnselen)

Ideaal is het als de huid licht van kleur is. Mensen met een donker getinte huid, of een erg zongebruinde huid kunnen niet behandeld worden.

De ontstane warmte tijdens de behandeling is vergelijkbaar met zonnebrand. De behandeling is voor iedereen goed te doen.

Doorgaans is er na 1 behandeling al een forse verbetering te zien. Gemiddeld zijn er 1 tot 4 behandelingen nodig.

Dit zijn enkele weken. Dit is geheel afhankelijk van het herstel van de huid.