Mijn handen + Dermalogica + jouw huid =

De perfecte formule voor een gezonde huid

Acne tarda / volwassenenacne

Acne komt over het algemeen voor in de puberteit, namelijk acne vulgaris. Toch krijgen veel volwassenen in een bepaalde periode van hun leven last van acne. Bij acne tarda gebeurt dit bij 20% na het 25e levensjaar, de overige 80% heeft al last van acne en is het nog steeds aanwezig na het 25e levensjaar. De oorzaak hiervan is vaak niet helemaal duidelijk. Bij ernstige vormen van late acne kan er soms sprake zijn van een verstoring van de hormoonbalans, maar dat komt niet vaak voor. Acne tarda komt veel vaker bij vrouwen voor dan bij mannen. 

Acne tarda lijkt uiterlijk in alles op gewone acne, maar met weinig comedonen (verstopte talgklieren), wel veel papels en pustels (ontstekingen) en post-inflammatoire kleurveranderingen (rode vlekjes, hyper/hypopigmentaties die overblijven na ontstekingen) en littekens. Het is vaak gelokaliseerd op gebruikelijke, acne-gevoelige gebieden zoals het gelaat, de borst en de rug. In de zeldzame gevallen dat er sprake is van verstoringen in de hormoonhuishouding bij vrouwen (zoals polycysteus ovarium syndroom) kunnen ook symptomen zoals overbeharing volgens mannelijk patroon, een gestoorde menstruatiecyclus en stemverandering optreden.

Wat kunnen oorzaken zijn van acne tarda?

-Stress. 

Stress zorgt ervoor dat het lichaam meer testosteron aanmaakt dan gebruikelijk. Bij grotere hoeveelheden van dit hormoon komt er een enzym vrij die ervoor zorgt dat de 'goede' testosteron wordt omgezet in de agressievere vorm. Voor iemand die gevoelig is voor acne zal het de talgproductie verhogen, wat zal leiden tot verstoppingen.

-Mirena spiraal

-Medicijngebruik. Bepaalde hormonen (zoals de pil), anti-depressiva, medicijnen tegen epilepsie of tuberculose.

-Erfelijkheid

Wat kan ik voor je doen?

Net als de 'puberacne' zal acne tarda ook zonder behandeling uiteindelijk uitdoven. Helaas kan dit vele jaren duren. Maar gaan we hierop wachten...? 

Acne tarda is goed te behandelen met de juiste producten, het juiste productgebruik (nog belangrijker) en huidverbeterende behandelingen met peelings die ervoor zorgen dat de huid weer zuiver wordt en de momenten dat de acne gaat opvlammen flink gaan indammen. 

Wat betreft de behandelingen zullen we de eerste 4 maanden snel achter elkaar behandelen,  dus 1x per week of 1x per 2 weken. Dit is vaak de tijd die ervoor nodig is om de acne rustig te maken. Daarom heb ik ervoor gekozen om niet 1x per 6 weken te behandelen. Dit heeft geen zin! Na deze 4 maanden zullen we bekijken wat nog nodig is voor wat betreft de behandelingen. Er kunnen uiteraard altijd uitzonderingen zijn waarbij de aantal behandelingen lager of hoger liggen. We gaan ook samen goed bekijken wat een oorzaak zou kunnen zijn van de acne. Daarom zullen we voorafgaand aan de behandeling een intakegesprek voeren waar je ook een aantal vragen mag invullen. Voor meer uitleg over het behandelplan, klik dan op deze link: 'acnebehandelingen'.

Afspraak maken 

Kies jij voor een gezonde huid? Maak dan nu online een afspraak voor een intakegesprek of bel/mail of app. De kosten voor dit intakegesprek zijn €23,50. Dit bedrag krijg je terug na de eerste behandeling. 


Kaart
Opbellen
E-mail
Info